Brou i mar
De la cuina estant
m’arriba la flaire
del primer brou de Tardor.
Fet tal i com ho vaig aprendre de la mare.
Escolto el lent i rítmic xup-xup
mentre, embadalit,
ressegueixo amb la mirada,
la petita escletxa de cel
que es veu des de aquesta finestra.
I una necessitat de mar,
immediata, irracional i urgent,
prenya tot el meu jo.
m’arriba la flaire
del primer brou de Tardor.
Fet tal i com ho vaig aprendre de la mare.
Escolto el lent i rítmic xup-xup
mentre, embadalit,
ressegueixo amb la mirada,
la petita escletxa de cel
que es veu des de aquesta finestra.
I una necessitat de mar,
immediata, irracional i urgent,
prenya tot el meu jo.
La Mer
ResponElimina(Charles Trenet)
La mer
Qu'on voit danser le long des golfes clairs
A des reflets d'argent
La mer
Des reflets changeants
Sous la pluie
La mer
Au ciel d'ete confond
Ses blancs moutons
Avec les anges si purs
La mer bergere d'azur
Infinie
Voyez
Pres des etangs
Ces grands roseaux mouilles
Voyez
Ces oiseaux blancs
Et ces maisons rouillees
La mer
Les a berces
Le long des golfes clairs
Et d'une chanson d'amour
La mer
A berce mon coeur pour la vie
La recepta...
ResponEliminaGallina
Carcanada de pollastre
Ossos de vedella
Os de pernil
Costelles de vedella
Pilota
Pastanagues
Xirivies
Nap
Porro
Patates
Api
De vegades col...
De vegades carbassa...
Aigua
Un polsim de sal
Foc lent
Jo, quan arriba aquest temps, acostumo a fer una olla ben gran de caldo a primers de setmana. Per després gaudir d'una bona sopa calenta cada nit abans d'anar a dormir :)
ResponEliminaI ben bona que és...
ResponEliminaI fora de les tonteries aquestes de "caldo en bric"
Tot i que he de reconeixer què, per acabar alguns menjars (rossejats, fideuàs, arrossos, estofats...) els faig servir, en comptes d'aigua.
:)
Benviguts al racó poetic-culinari d'en Barbollaire!!! jajajajaja!!!
Caram poesia.- gastronomía junts en Ferran Adrià estaría orgullós de tu! ^^
ResponEliminaMmmmm, un brou calentet per un dia plujós i fred. Ve de gust, ve de gust. :-)
ResponEliminagemminola Ara he de fer les pràctiques "d'esferificacions" XDDDDD
ResponEliminacharleezeHe fet una olla ben gran. Si en vols... El meu fill i jo hem fet un plat amb fideus per dinar...
em sona molt aquesta foto, és Tossa?
ResponEliminaAra em menjaria un bon brou, si pots l'envies per E-mail jajaja.
ResponEliminaBon poema, dona gana i tot.
Salut!
dericGràcies per la visita!! Si és Tossa.
ResponEliminauribetty Gràcies company. Ja intento enviar-ho, però m'estant quedant el teclat fet un nyap, i l'escanner ni t'explico...xDDDD. Salut!
eiiiiiiiiiii....mestre!!!
ResponEliminaJo ja m'he fet un bon embolic, a veure, per passos:
ResponEliminapas 1) M'encanta la cançó, com és obvi si veus el meu blog :)
pas 2) M'encanta el brou (quin goig, trobar un home que sap cuinar el caldo amb la recepta de l'àvia)
pas 3) Barbollaire i Corto Maltés són la mateixa persona? (que guai!)
I crec que no em deixo cap pas. El següent seria una reflexió en veu alta:
parlant de brous de l'àvia i de cançons de tota la vida i de personatges de còmic entranyables... me'n vaig a berenar pa amb xocolata (en voleu?)
arare_ Jajajajajajajaja!!!
ResponEliminaÉs que de primer no tenia cap imatge "meva" que em fes el pes.
I com (també) soc fan d'en Hugo Pratt vaig possar la d'en Corto.
Però em va semblar massa cregut per part meva. Segurament, amb mi, s'avindira més la d'en Steiner (no per la beguda!!)
Per això, ara la vaig canviant i, en aquest moment, el que veieu son els meus ulls...
Mes endavant qui sap?
La xocolata... negra o amb llet? jajajaja.
Petonets de "morro" empastifat i un xic "jove carrossa". :)